UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Біженці з України матимуть право жити в Європі три роки

Українські біженці матимуть право жити та працювати в Європейському Союзі до трьох років, якщо не зможуть безпечно повернутися додому

Журналіст стрічки новин
Біженці з України матимуть право жити в…
Фото: Depo.ua

До різних країн Європи після того, як Росія почала війну проти України, виїхали вже 875 тисяч людей. Понад половина (454 тисяч) виїхали до Польщі, 116 тисяч – до Угорщини, 67 тисяч – до Словаччини, 45 тисяч – до Румунії та 79 тисяч – до Молдови, яка не входить до ЄС.

Про це пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

У ЄС ухвалили рішення надати громадянам та резидентам України право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту на термін до одного року, без необхідності проходити тривалі процедури надання притулку. Якщо біженці не зможуть довго безпечно повернутися, цей статус може бути продовжений ще на два роки.

Наголошується, що українці вже мають 90-денний безвізовий доступ до ЄС, але ця безпрецедентна зміна в законодавстві ЄС гарантує їм статус після закінчення цього терміну.

"Європа стоїть поруч із тими, хто потребує захисту. Всім, хто тікає від путінських бомб, раді в Європі. Ми забезпечимо захист тих, хто шукає притулок, і допоможемо тим, хто шукає безпечну дорогу додому", — заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, у Європі створили сайт з безкоштовним житлом для біженців, які прямують в інші країни ЄС. Там можна знайти кімнату чи варіант для тимчасового розміщення на шляху слідування до потрібної країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme