Блінкен і Лавров зустрінуться знову

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінеться ще раз з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, з яким провів переговори сьогодні

Журналіст стрічки новин

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що після відповіді США на російські безпекові пропозиції, яку Вашингтон обіцяв представити наступного тижня, планується його новий контакт з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Я вже сказав, що ми чекаємо відповіді офіційної на папері на наші пропозиції, після чого плануємо черговий контакт на нашому рівні", — сказав Лавров.

Він додав, що президент Росії Володимир Путін завжди готовий до контактів з американським колегою Джо Байденом. Проте ця зустріч має бути добре підготовлена.

"Щоб було зрозуміло, на що ми можемо вийти за підсумками залучення потенціалу наших лідерів", – пояснив російський міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 21 січня, у Женеві відбулася зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Переговори тривали півтори години. Це – менше, ніж планувалося від самого початку. 

Після зустрічі з Блінкеном Лавров був незадоволений і зробив низку емоційних заяв. Так, за його словами, "папери, які підготував Держдепартамент на сьогоднішню зустріч, неможливо читати".  Крім цього, Лавров поскаржився, що так і не почув від Блінкена обґрунтування американської позиції про російську загрозу Україні.

Читайте також: Переговори в Женеві: Про що вдасться домовитися Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme