Блінкен назвав продовження військових навчань у Білорусі доказом сценарію вторгнення Росії в Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає продовження російсько-білоруських військових навчань підтвердженням сценарію вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко

За його словами, Росія продовжить серію провокацій для виправдання своєї агресії проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

Блінкен переконаний, що відтермінування військових навчань у Білорусі підтверджує сценарій вторгнення Росії. На це вказують і загострення на Донбасі та низка російських фейків, зокрема, про буцімто наступ ЗСУ на так звані "Л-ДНР".

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телеканалу CBS також заявив, що продовження військових навчань Росії та Білорусі свідчить на користь версії про підготовку вторгнення РФ в Україну.

"Минулого тижня Росія заявила, що відведе війська. Але Росія висуває дедалі більше військ та навіть ближче до кордону з Україною. Крім того, навчання, які, за їхніми словами, мали закінчитися сьогодні, тепер продовжуватимуться. Все це вписується в картину того, що Росія готується до вторгнення в Україну", – наголосив він.

Зауважимо, напередодні в Міноборони Білорусі заявили про продовження військових навчань через активізацію бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022" мали завершитися 20 лютого. Перевірка сил реагування Союзної держави відбувалася у два етапи.

На першому етапі "навчань", який тривав до 9 лютого, на території Білорусі було створено угруповання військ. Здійснено було також організацію охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап – з 10 до 20 лютого. В його межах має бути відпрацьовано відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua