Росія та Білорусь вирішили продовжити військові навчання біля кордонів України

Росія та Білорусь вирішили продовжити військові навчання "Союзна рішучість-2022", які мали завершитися сьогодні, 20 лютого

Редактор стрічки новин
Росія та Білорусь вирішили продовжити ві…
Фото: mil.by

Підставою для продовження російсько-білоруських військових навчань називають активізацію бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони Білорусі.

"У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення про перевірку сил реагування Союзної держави продовжити", - сказав міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін.

За його словами, під час подальших навчань планують відпрацювати "етапи оборони Союзної держави, які не були охоплені з таким ступенем деталізації навчальними питаннями попереднього періоду перевірки".

Білоруський міністр наголосив, що сусідні країни "накачуються найсучаснішою зброєю", а також на території сусідніх з Білоруссю держав "створено численні угруповання військ та сил, у тому числі – треті країни". Він вбачає у цьому загрозу для Росії та Білорусі.

"Захід відмовляється сприймати позначені Росією "червоні лінії" в архітектурі безпеки Європи, які є актуальними і для білорусів. Ми бачимо, як іде відторгнення основного принципу неподільності безпеки. В умовах чітко окреслених "червоних ліній" інтенсивно шукаються шляхи їхнього обходу. Висуваються ідеї нових форматів освоєння у військовому плані на території України. З усього вищесказаного логічно випливає один висновок - у Європі дуже запахло порохом. Її цілеспрямовано підштовхують до війни", – заявив Хрєнін.

Нагадаємо, російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022" мали завершитися 20 лютого. Перевірка сил реагування Союзної держави відбувалася у два етапи.

На першому етапі "навчань", який тривав до 9 лютого, на території Білорусі було створено угруповання військ. Здійснено було також організацію охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап – з 10 до 20 лютого. В його межах має бути відпрацьовано відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme