Блінкен не поспішає вірити заяві Росії про ненапад на Україну: "Значення мають дії, а не слова"

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Росію діями підтвердити свої слова про те, що вона не збирається нападати на Україну

Журналіст відділу новин
Блінкен не поспішає вірити заяві Росії п…
Фото: МЗС України

Адже Росія накопичила достатньо можливості для атаки на Україну з півдня, сходу і півночі, маючи на увазі недавнє перекидання російських військ в Білорусь.

Про це він заявив на брифінгу після переговорів з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, інформує Depo.ua.

"Російські офіційні особи багаторазово заявляли, що не мають намірів вторгатися в Україну. Але значення мають не слова, а дії – те, що є видимим (концентрація російських сил на кордоні з Україною)", – сказав він.

Також держсекретар США закликав спиратися не на емоції, а на реальні факти та історію, зокрема, на те, що Росія вже вторгалася в Україну в 2014 році.

"Росія залучена в дипломатичні переговори, але в той же самий час продовжує ескалацію, концентрацію сил на кордоні з Україною, планує агресивні дії проти України", – додав Блінкен.

Нагадаємо, сьогодні, 21 січня, у Женеві відбулася зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Переговори тривали півтори години. Це менше, ніж планувалося від самого початку. 

Після зустрічі з Блінкеном Лавров був незадоволений і зробив низку емоційних заяв. Так, за його словами, "папери, які підготував Держдепартамент на сьогоднішню зустріч, неможливо читати".  Крім цього, Лавров поскаржився, що так і не почув від Блінкена обґрунтування американської позиції про російську загрозу Україні.

Водночас, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що Росія не збирається воювати з жодною державою.

Читайте також: Переговори в Женеві: Про що вдасться домовитися Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme