Ближче до кордону з Україною: рф перекидає свою техніку на південь Білорусі

У вівторок, 20 грудня, росія почала перекидати свою техніку на південь Білорусі — ближче до кордону з Україною

Журналіст відділу новин
Ближче до кордону з Україною: рф перекид…
Росія перекидає техніку до кордону з Україною

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн", передає Depo.ua.

Упродовж дня фіксується перевезення танків, вантажівок та російських солдатів, які до цього були в білоруських полігонах у північній та центральній частині країни. За даними групи, на полігонах були мобілізовані російські солдати.

Наприклад, один з ешелонів прибув до Лунинця (Брестська область). На платформах було 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок ("Урали" та "КАМАЗи"), 2 пасажирські та 7 вантажних вагонів. Також танки й техніку переміщують у Гомельській області.

"Беларускі Гаюн" наголошує, що кількість техніки, яку зараз перекидають ближче до кордону, не є великою і її недостатньо для наступальних дій.

Нагадаємо, командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив 20 грудня, що воєнна загроза з боку Білорусі поступово зростає. Зараз у Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія першої танкової армії та авіаційне угруповання, у складі якого є новітні зразки російської авіації.

Наєв каже, що цього потенціалу достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій з обмеженими цілями. Однак наголошує, що українські захисники теж уживають адекватних заходів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme