Блокування постачання зброї: Кулеба спробує переконати Німеччину разом із Францією 

Найближчим часом Україна обговорить з Німеччиною та Францією блокування постачання зброї

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Блокування постачання зброї: Кулеба спро…
Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Питання постачання Україні зброї з представниками Франції та Німеччини хоче обговорити очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Про це міністр закордонних справ України повідомив на брифінгу 7 лютого, передає Depo.ua

"Питання військових постачань до України з Німеччини або з третіх країн, які потребують на це дозвіл, буде на порядку денному моїх переговорів сьогодні. Так само ми будемо обговорювати цю тему завтра під час візиту Макрона", – сказав Кулеба. 

На думку очільника МЗС України, коли йдеться про зміцнення України, не може бути країн-винятків, з якими би цю тему не порушували.

Як відомо, Берлін відмовляється надавати Україні зброю і робить ставку на дипломатію і перемовини. Чергове опитування свідчить про те, що більшість жителів Німеччини підтримують стриманість уряду у конфлікті довкола України – 71% не вважають правильним кроком можливі поставки озброєнь Києву. Лише 20% згодні з можливістю постачання.

Також ФРН блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження. На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині".

Нагадаємо, Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Такий крок розкритикував посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Крім того, в Німеччині заявили про передачу Україні п'яти тисяч військових шоломів, які вже були у використанні. Це викликало обурення серед українських громадян. 

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не отримала жодного письмового підтвердження заяви з боку Німеччини про надання Україні 5000 касок для військових.

Нагадаємо, екс-глава експорту озброєнь ФРН заявив, що Німеччина відмовляє Україні у зброї з політичних причин. За його словами, на тлі загрози вторгнення Росії в Україні існує навіть 51 ст. Статуту ООН, яка регламентує таку ситуацію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme