Боррель: Без ЄС і України про безпеку Європи не говоритимуть

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що не може бути дискусій про європейську безпеку без участі Євросоюзу та України

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Боррель: Без ЄС і України про безпеку Єв…

Цю заяву він зробив, відвідуючи Донбас спільно з главою МЗС України Дмитром Кулебою, під час брифінгу у Станиці Луганській.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Європейську правду".

Боррель нагадав про пропозиції Росії з приводу безпеки в Європі і переговори з цього питання, які очікуються у різних форматах наступного тижня.

"Зараз вже не часи Ялти. Визначення сфер впливу між державами це не питання 2021-2022 років" - наголосив він.

"Немає безпеки Європи без безпеки України. І це зрозуміло, що будь-які дискусії про європейську безпеку повинні включати Європейський Союз і Україну. Будь-які дискусії, що стосуються України повинні включати Україну" - заявив Боррель.

Він ще раз наголосив на повній підтримці Європейським Союзом територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. За словами Борреля, зараз головною метою є зниження напруги на кордонах України.

"Це має відбуватися як через перемовини, які відбудуться найближчим часом, так і шляхом твердих заяв про нашу незмінну підтримку України" - сказав глава європейської дипломатії.

"Будь-яка військова агресія проти України буде мати масштабні наслідки і величезну ціну" - додав він.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушили на Донбас. Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив, що Кулеба та Боррель відвідають Станицю Луганську. Вони вилетіли до зони ООС із Харкова.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme