Боррель скликає засідання Ради Євросоюзу за участі Кулеби

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель скликає на 4 березня засідання Ради Євросоюзу на рівні глав МЗС за участі Дмитра Кулеби

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Боррель скликає засідання Ради Євросоюзу…
Скріншот

Також на засідання запрошені держсекретар США Ентоні Блінкен та генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Борреля у Twitter.

"Я скликав надзвичайне засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ на п'ятницю і запросив приєднатися до нас міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, Державного секретаря США Ентоні Блінкена, Державного секретаря закордонних справ Великобританії Елізабет трас, міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі і генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Ми виступаємо в трансатлантичній єдності проти вторгнення Росії та солідарні з Україною", – йдеться у повідомленні.

Боррель скликає засідання Ради Євросоюзу за участі Кулеби

Нагадаємо, 27 лютого глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів повідомив, що у Європейському союзі узгодили надання летальної зброї для Збройних сил України на суму 450 мільйонів євро для боротьби з російським вторгненням. Він наголосив, що Євросоюз вперше за всю історію надаватиме летальну зброю третій стороні, яка не є членом ЄС. 

Після цієї заяви президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі

Довідка: Зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Росія заявила, що атакує Україну з єдиною метою – демілітаризувати нашу державу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme