UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Боррель закликав Білорусь не використовувати біженців як зброю

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель закликав Білорусь не використовувати нелегальних мігрантів як зброю

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Боррель закликав Білорусь не використову…
Фото: Pixabay

Він провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм щодо міграційної кризи.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Борреля в Twitter.

"Розмовляв з міністром закордонних справ Білорусі Макеєм, щоб підняти (питання, – ред.) нестабільної гуманітарної ситуації на кордоні з ЄС. Життя людей повинні бути захищені, а організаціям – дозволений доступ. Виникла ситуація неприпустима, і її потрібно припинити. Людей не можна використовувати як зброю", – написав він.

Своєю чергою в Білорусі повідомили, що тамтешній міністр заявив про "безперспективність санкцій і контрпродуктивність санкційних підходів для розвитку відносин по лінії Білорусь – ЄС". При цьому, Макей наголосив, що країна зацікавлена у найшвидшому врегулюванні міграційної кризи.

Боррель закликав Білорусь не використовувати біженців як зброю

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада військовослужбовці 61-ї окремої піхотної єгерської бригади, яка входить до складу Сухопутних військ ЗСУ й нині несе службу в лісовій та болотистій місцевості, заявили, що будуть жорстко діяти щодо мігрантів, які намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme