З Білорусі до Польщі вирушила колона мігрантів (ВІДЕО)

Біля прикордонного переходу Брузги — Кузниця помітили колону мігрантів, яка рухалась у бік Польщі. Її супроводжували озброєні люди

Журналіст стрічки новин

Ймовірно, це були співробітники прикордонного комітету Білорусі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на motolko.

Державний прикордонний комітет Білорусі офіційно підтвердив, що наразі численна група біженців з речами рухається вздовж траси до кордону з Польщею.

"Прикордонна варта Польщі неодноразово рапортувала про те, як тисячами витісняє мігрантів до кордону з Білоруссю. На такий крок розпачу біженців спонукало байдужість та нелюдське ставлення польської влади. Білоруська сторона вживає необхідних заходів для забезпечення безперебійного функціонування каналів міжнародних повідомлень, а також безпеки людей, що рухаються автомагістраллю", – зазначили у відомстві.

У зв'язку з цим ЗМІ вважає, що збройний супровід мігрантам забезпечив сам Держприкордонкомітет РБ.

 

Наразі сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП Брузги-Кузниця.

Мігранти, які рухалися до кордону з Польщею, були змушені повернути у бік лісу за 200-300 метрів від КПП. Зараз там перебуває близько тисячі людей під наглядом озброєних осіб.

 

Водночас міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей як мінімум на одній із сторін".

 

Нагадаємо, минулого тижня кордон Польщі з боку Білорусі перетнули озброєні люди у формі. Однак, коли їх виявили прикордонники, вони повернулись.

Раніше стало відомо, що Польща направила військові вертольоти до кордону з Білоруссю. Військові гелікоптери здійснюватимуть авіапатрулювання вздовж польсько-білоруського кордону.

Перед цим прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що Білорусь готує тисячі мігрантів для гібридної атаки на європейські країни. За його словами, Білорусь вивезла з Іраку та Сирії майже десять тисяч мігрантів, яких планує направити до Литви та Польщі.

27 вересня, міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський звинуватив білоруських прикордонників у тому, що вони дають нелегальним мігрантам наркотичні засоби.

10 жовтня повідомлялося, що у Німеччині розслідують причетність Лукашенка до напливу нелегалів у ЄС. Його розглядають як "головного контрабандиста", який направляє потоки мігрантів до ЄС через Польщу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme