Кордон Польщі з боку Білорусі перетнули озброєні люди у формі

З території Білорусі до Польщі проникли троє невідомих людей у формі з вогнепальною зброєю

Журналіст стрічки новин

Інцидент стався вночі. Чоловіки поспішно покинули польську територію, коли їй виявили військовослужбовці. 

З приводу цієї надзвичайної події до МЗС Польщі викликали тимчасово повіреного у справах Білорусі у країні. Повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Чергова провокація! У ніч проти вівторка, 2 листопада, о 1:45 (за місцевим часом) польські солдати помітили на території Польщі трьох людей у формі з вогнепальною зброєю. Після спроби польського патруля встановити з ними контакт невідомі перезарядили зброю, а потім попрямували в бік кордону з Білоруссю", – розповів речник міністра-координатора з питань польських спецслужб Станіслав Жарин.

За його словами, до МЗС Польщі був викликаний тимчасово повірений у справах Білорусі в Польщі. Заступник глави польського зовнішньополітичного відомства Пьотр Вавжик Наголосив, що дії такого роду є "неприйнятними" і мають ознаки "цілеспрямованої ескалації".

Польський дипломат наголосив, що Варшава разом з НАТО захищатиме зовнішні кордони ЄС від нелегальної міграції, організованої владою РБ.

Свій протест білоруській стороні направила також Прикордонна служба Польщі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Польща направила військові вертольоти до кордону з Білоруссю. Військові гелікоптери здійснюватимуть авіапатрулювання вздовж польсько-білоруського кордону.

Перед цим прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що Білорусь готує тисячі мігрантів для гібридної атаки на європейські країни. За його словами, Білорусь вивезла з Іраку та Сирії майже десять тисяч мігрантів, яких планує направити до Литви та Польщі.

27 вересня, міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський звинуватив білоруських прикордонників у тому, що вони дають нелегальним мігрантам наркотичні засоби.

10 жовтня повідомлялося, що у Німеччині розслідують причетність Лукашенка до напливу нелегалів у ЄС. Його розглядають як "головного контрабандиста", який направляє потоки мігрантів до ЄС через Польщу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme