Польща звинуватила Білорусь у підготовці до гібридної атаки

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що Білорусь готує тисячі мігрантів для гібридної атаки на європейські країни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща звинуватила Білорусь у підготовці…
Фото: Pixabay

За його словами, Білорусь вивезла з Іраку та Сирії майже десять тисяч мігрантів, яких планує направити до Литви та Польщі.

Це є планами країни після направлення невеликих груп нелегалів, повідомляє Depo.ua із посиланням на Gazeta Prawna.

"На сьогодні, за нашими даними, в Білорусі майже 10 тисяч, а може бути і більше, але ми знаємо про цю кількість людей, вивезених з Близького Сходу. В основному з Іраку, але також і з Сирії, щоб здійснити цю гібридну атаку, цю провокацію режиму Лукашенка, натхненну Мінськом і Москвою", – наголосив Моравецький.

Окрім цього, прем'єр-міністр Польщі звернув увагу на необхідність боротьби з білоруською пропагандою. За його словами, важливо не допустити ефективності політики де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель звинуватила Білорусь у тяжкому злочині. На думку політика, Лукашенко використовує мігрантів як засіб тиску на Литву й Польщу.

Довідка: Конфлікт між Литвою та Білоруссю спалахнув навесні 2021 року. 

Цьому передували скандальні заяви де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка, які він зробив наприкінці травня. Лукашенко повідомив, зокрема, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви через санкції, які проти нього запровадив Європейський Союз. 

Згодом стало відомо, що Литва через мігрантів хоче відгородитися від Білорусі стіною за 40 мільйонів євро. Гроші підуть на будівництво прикордонних укріплень та вдосконалення системи спостереження.

9 липня Литва натягнула на кордоні з Білоруссю колючий дріт.

Крім того, естонська поліція прибула в Литву для захисту кордону від мігрантів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme