Бояться контрнаступу на Мелітопіль: окупанти будують 120-кілометрову лінію оборони на Запоріжжі

Протягом останніх тижнів росія розбудовує лінію оборони в Запорізькій області, оскільки побоюється наступу українських військ

Журналіст відділу новин
Бояться контрнаступу на Мелітопіль: окуп…
Мапа

Про це йдеться в щоденному звіті розвідки Міноборони Великої Британії, передає Depo.ua.

Окуповані території Запорізької області, ймовірно, є зоною відповідальності Південного угруповання військ рф. За даними розвідки, росія вже створила три рівні оборонних зон приблизно на 120 км.

Вони складаються з передньої лінії передових бойових позицій та двох зон "майже безперервної та складної оборони". Кожна зона розташовується приблизно на 10-20 км позаду попередньої.

"росія, ймовірно, доклала значних зусиль для оборонних робіт, оскільки переконана, що Україна розглядає штурм Мелітополя", — йдеться в повідомленні.

У Міноборони кажуть, що розбудована лінія оборони може стати серйозною перешкодою для наступу. Однак користь укріплень майже повністю залежить від підтримки артилерії та кількості військових.

Крім того, російські війська протягом останніх двох тижнів посилюють мінування території навколо міста Енергодар Запорізької області, а також тиск на блокпостах. Про це напередодні казав міський голова тимчасово окупованого міста Дмитро Орлов.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme