Бригада швидкого реагування Нацгвардії вирушає на білоруський кордон (ВІДЕО)

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України готується до бойового відрядження
 

Михайло Хомченко

Бригада швидкого реагування Нацгвардії вирушає на захід, щоб захистити державний кордон України від нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-офіцера бригади Харитіна Старського.

Цього разу місія бригади – захистити українців він вторгнення незаконних мігрантів. Як видно з оприлюдненого відео, бійців бригади оснастили усім необхідним екіпіюванням.

"В разі будь-яких збройних провокацій з того боку, з боку противника, ми готові застосувати абсолютно весь наш арсенал, який є у нас в наявності, і захистити державний кордон", – заявив Старський.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

14 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що у прикордонних з Білоруссю областях може бути запроваджено надзвичайний стан у разі загострення ситуації на кордоні.

Читайте також: Автор блогу "Войовнича більшість" Харитін Старський: Українізація має бути максимально безпалєвною

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua