Британія оголосила про надання Україні £88 млн на підтримку енергонезалежності

Лондон хоче допомогти Україні зменшити залежність від постачання енергоресурсів з Росії

Редактор стрічки новин
Британія оголосила про надання Україні £…
Фото: Pixabay

Велика Британія надасть Україні 88 мільйонів фунтів стерлінгів (118 мільйонів доларів) допомоги для підтримки енергетичної незалежності та стабільного державного управління. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, передає Depo.ua.

Зазначається, що нове фінансування допоможе "знизити залежність України від постачання енергоресурсів із Росії", а також підтримає зусилля зі зміцнення здатності держави "протистояти зловмисному та антидемократичному впливу".

У повідомленні наголошується, що Велика Британія бере активну участь у захисті верховенства закону в Україні та боротьбі з корупцією, а прем'єр-міністр Борис Джонсон неодноразово заявляв про незмінну та непохитну підтримку суверенітету нашої держави.

"Подальше вторгнення Росії матиме серйозні гуманітарні наслідки, і Велика Британія продовжує закликати РФ до повноцінної участі у переговорах із НАТО", – наголошують у британському уряді.  

Нагадаємо, у вівторок, 1 лютого, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибуде до Києва з офіційним візитом. Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. 

Читайте також: Британія за Україну: Чому активність Лондона дратує Берлін та Париж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme