Британія скерує на допомогу Польщі ще 140 військових інженерів через міграційну кризу

Велика Британія відправить до Польщі ще 140 військових інженерів для допомоги у стримуванні нелегальних мігрантів з Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Британія скерує на допомогу Польщі ще 14…
Фото: Pixabay

Зокрема, інженери будуть підтримувати польські війська уздовж кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства оборони Великої Британії.

"140 військових інженерів прямують до Польщі для надання спеціальної підтримки у відповідь на тиск незаконної міграції на кордоні з Білоруссю", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фахівці 32 інженерного полку Royal Engineers будуть допомагати полякам з інфраструктурою та ремонтом під'їзних доріг.

"Вони працюватимуть з кінця грудня, а розгортання триватиме до квітня", – додали у Міноборони.

Зауважимо, раніше стало відомо, що естонці та британці долучились до патрулювання польського кордону з Білоруссю. Військові з Естонії та Сполученого Королівства приїхали до Польщі після активної фази міграційної кризи, відповідальність за яку покладається на владу Білорусі. Спроби нічних проривів мігрантів через кордон продовжуються досі.

Нагадаємо, раніше у Прикордонній службі Польщі заявили, що колеги з Білорусі неодноразово руйнували паркан з колючого дроту на кордоні.

Як відомо, вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme