Британська розвідка оцінила, чи зможуть російські війська захопити Авдіївку

Російські військові продовжують широкомасштабний наступ на Авдіївку Донецької області, але захоплення міста у короткостроковій перспективі виглядає малоймовірним

Британська розвідка оцінила, чи зможуть…
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії, пише Depo.ua.

Як зазначається, росіяни розпочали скоординований наступ у кількох напрямках на сході України. Зокрема, їхні війська на Донеччині проводять загальновійськовий наступ на добре захищене місто Авдіївку, яке перебуває на лінії фронту з 2014 року.

За інформацією британської розвідки, Авдіївка є серйозною перешкодою на шляху російських сил до досягнення їх ширшої мети — контролю над Донецькою областю.

Аналітики розвідки вважають, що росіяни, швидше за все, атакуватимуть за допомогою кількох бронетанкових батальйонів, які спробують оточити місто.

"Ймовірно, це буде найзначніша наступальна операція, проведена росіянами щонайменше із січня 2023 року", — мовиться у зведенні.

При цьому, кажуть у міністерстві, українські сили поки стримують наступ росіян, а ті — втрачають важку техніку та солдатів.

"Повільний прогрес і великі втрати, ймовірно, призвели до зміни повідомлень росії з наступу на "активну оборону", оскільки успішне взяття Авдіївки виглядає дедалі більш малоймовірним у короткостроковій перспективі", — зазначають у Міноборони.

Нагадаємо, в ніч на 17 жовтня, російські армійці обстріляли центр Слов'янська Донецької області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme