Британський суд дозволив передати Ассанжа США

Апеляційний суд Англії та Уельсу дозволив екстрадувати до США засновника порталу Wikileaks Джуліана Ассанжа

Журналіст стрічки новин

Американська влада вже не вперше просить видати Ассанжа, однак у січні суд відмовив у прохання через побоювання, що той вчинить самогубство, бо страждає від депресії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Уряд США виграв апеляцію на рішення суду, яке зупинило екстрадицію, і тепер справу про засновника Wikileaks повернуть до суду нижчої інстанції для повторного розгляду.

Хто такий Ассанж

Джуліан Ассанж — це австралійський журналіст, який у 2006 році створив портал WikiLeaks. Там він опублікував значну кількість секретних матеріалів про шпигунські скандали, корупцію у вищих ешелонах влади, військових злочинах і таємницях дипломатії великих держав

У США проти нього висунуто звинувачення за 18 статтями, зокрема, серед яких порушення законодавства про шпигунство та розкриття секретної інформації. Йому загрожує ув'язнення терміном 175 років.

Нагадаємо, минулого року ЗМІ писали, що США хотіли ліквідувати засновника WikiLeaks. Спецслужби США планували отруїти або викрасти Ассанжа.

Довідка: Поліція Великої Британії в квітні 2019 року заарештувала Ассанжа в посольстві Еквадору. Поліцейські пред'явили ордер, виданий в червні 2012 року за неявку на судове засідання за повісткою.

Еквадор позбавив його притулку через порушення міжнародних конвенцій. А 1 травня суд в Лондоні засудив Ассанжа до 50 тижнів позбавлення волі. Він перебуває у в'язниці суворого режиму Белмарш поблизу Лондона.

Джуліан Ассанж з 2012 року переховувався в посольстві Еквадору в Лондоні, побоюючись арешту за європейським ордером, виданим Швецією у справі про зґвалтування. Зокрема, засновник WikiLeaks вважав, що Швеція може екстрадувати його до США, де Ассанжа хочуть судити за публікацію сотень тисяч секретних військових документів про операції США в Іраку і Афганістані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme