"Було жаркувато": Шефір розповів подробиці замаху

Перший помічник президента України Сергій Шефір розповів подробиці обстрілу своєї машини на Київщині

Михайло Хомченко

За його словами, під час обстрілу та після нього було "жаркувато".

Про це Шефір розповів під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Я вперше у такій ситуації… Що можу сказати. Не розумію причин. Розумію, що їхали, раптом пролунали постріли. Поранили водія. Водій молодець. Поїхав далі. Зрозуміло, що ми пришвидшилися… Було жаркувато", – наголосив він.

Шефір зауважив, що майже одразу зателефонував у поліцію та очільнику МВС.

"Тут же повідомив, куди треба. Правоохоронці спрацювали дуже оперативно. Швидко мене підібрали. Я зупинив прямо на дорозі, побачив "швидку допомогу", завернув її. Забрали водія. Думаю, дай Бог, щоб його життю нічого не загрожувало. Було неприємно, звісно", – підсумував чиновник.

Що відомо про Сергія Шефіра

Сергій Шефір народився 25 травня 1964 року в Кривому Розі. Закінчив Криворізький гірничорудний інститут. Має дружину Ларису та сина Микиту (працює помічником народного депутата від "Слуги народу" Юрія Кисіля). 

Шефір починав свій творчий шлях з ігор у КВК, де виступав не тільки як учасник, але і як автор текстів для відомих команд Вищої ліги початку 2000-х років.

Із Володимиром Зеленським Шефір та його брат Борис познайомилися у 1995 році. Тоді вони разом почали виступали в одній команді КВК.

У 2003 році Зеленський та Шефіри вирішили створити власну креативну медіакомпанію, яку назвали "Квартал 95". Також Шефір був продюсером багатьох фільмів за участі Зеленського, зокрема й "Слуга народу".

21 травня 2019 року Шефір був призначений першим помічником президента Зеленського. 

Нагадаємо, дещо раніше позафракційний народний депутат Євген Шевченко повідомив, що 22 вересня у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра.

В автівку здійснили постріли автоматною чергою. Нападників шукають. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена".

Водій Шефіра перебуває наразі в реанімації. Чоловік 1973 року народження отримав три кульові поранення в ногу. Сам же помічник Зеленського не постраждав.

Згодом у МВС підтвердили замах на Шефіра. Відомо, що в автівку влучили 18 куль.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова також підтвердила, що невстановлені наразі особи розстріляли автомобіль Шефіра. Вона припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль.

За фактом події розпочали провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua