Венедіктова підтвердила розстріл автівки Шефіра: Що розповіла

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підтвердила, що невстановлені наразі особи розстріляли автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра

Журналіст відділу новин
Венедіктова підтвердила розстріл автівки…
Фото: Facebook Ірини Венедіктової

Венедіктова припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль.

Про це вона написала у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Сьогодні кинуто виклик правоохоронній системі – зранку на Київщині по дорозі між с. Лісники та с. Ходосівка обстріляли автомобіль першого помічника президента України. Невстановлені особи, за попередніми даними, із автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів. В результаті поранений водій, якого наразі госпіталізовано", – розповіла генпрокурор.

Вона зазначила, що виїхала на місце події разом із керівництвом Нацполіції та прокуратури.

"Працює слідчо-оперативна група. Розпочато провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ)", – уточнила Венедіктова.

За її словами, інші подробиці та коментарі будуть надані пізніше – після проведення першочергових слідчих дій та оцінки ситуації.

"Прошу не спекулювати на цій темі та не займатися вигадками. Правоохоронці роблять все можливе з метою встановлення осіб зловмисників та їх затримання, звісно", – підсумувала Венедіктова.

Що відомо про Сергія Шефіра

Сергій Шефір народився 25 травня 1964 року в Кривому Розі. Закінчив Криворізький гірничорудний інститут. Має дружину Ларису та сина Микиту (працює помічником народного депутата від "Слуги народу" Юрія Кисіля). 

Шефір починав свій творчий шлях з ігор у КВК, де виступав не тільки як учасник, але і як автор текстів для відомих команд Вищої ліги початку 2000-х років.

Із Володимиром Зеленським Шефір та його брат Борис познайомилися у 1995 році. Тоді вони разом почали виступали в одній команді КВК.

У 2003 році Зеленський та Шефіри вирішили створити власну креативну медіакомпанію, яку назвали "Квартал 95". Також Шефір був продюсером багатьох фільмів за участі Зеленського, зокрема й "Слуга народу".

21 травня 2019 року Шефір був призначений першим помічником президента Зеленського. 

Нагадаємо, дещо раніше позафракційний народний депутат Євген Шевченко повідомив, що 22 вересня у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра.

В автівку нібито здійснили постріли автоматною чергою. Нападників шукають. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена".

ЗМІ повідомляють, буцімто водій Шефіра перебуває у реанімації. Сам же помічник Зеленського за попередньою інформацією не постраждав.

Згодом у МВС підтвердили замах на Шефіра та розповіли подробиці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme