Бустерна доза вакцини Sinovac підвищує захист від COVID-штаму "Дельта"

Третя доза препаратом від коронавірусу Sinovac підвищує захист організму від штаму "Дельта"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Бустерна доза вакцини Sinovac підвищує з…
Фото: Pixabay

Дослідження щодо бустерної дози проводять китайські вчені. Водночас "Дельта" шириться світом та Україною, де станом на 31 серпня зафіксували понад 850 випадків захворювання

Попередні дані досліджень свідчать, що бустерне щеплення вакциною Sinovac підвищує активність антитіл проти штаму "Дельта", повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що у зразках, взятих у реципієнтів через шість місяців після другого щеплення вакциною Sinovac, активність нейтралізуючих антитіл до "Дельта" майже дорівнювала нулю.

Водночас, після уколу бустерною дозою, активність антитіл була у 2,5 раза більшою, аніж через чотири тижні після другого щеплення.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що мешканці Чернівецької, Одеської та Рівненської областей найбільше ризикують захворіти на новий штам коронавірусу "Дельта". У цих регіонах уже зафіксували 68, 61 та 60 випадків зараження відповідно.

Довідка: Коронавірус штаму "Дельту" вперше виявили в Індії. Штам має дві ключові мутації зовнішньої "спайкової" частини вірусу, яка прикріплюється до клітин людини.

За даними британського Управління громадського здоров'я, штам "Дельта" у 1,6 раза заразніший, ніж штам "Альфа", у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше — до реанімації.

Вакцини проти цієї мутації коронавірусу є ефективними, однак ефективність дещо нижча, ніж щодо попередніх штамів.

У ВООЗ раніше заявили, що штам "Дельта" уже поширився щонайменше у 111 країнах світу. Коронавірус "Дельта" в Україні вперше зафіксували у другій половині червня, а вже 28 липня стало відомо про першу смерть від нового типу вірусу. Помер хворий чоловік у Києві. 

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme