Бюджет-2022 і "Вовина тисяча": Стало відомо, які закони ухвалить Рада наступного тижня

Народні депутати погодили перелік пріоритетних законопроектів на наступний пленарний тиждень
 

Михайло Хомченко

Сьогодні на засіданні голів фракцій депутати проговорили пріоритети на наступний пленарний тиждень.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заступника голови фракції "Голос" Ярослава Железняка.

За його словами, наступного пленарного тижня, який почнеться 30 листопада, Верховна Рада буде голосувати:

Проект закону №6000 про Державний бюджет України на 2022 рік.

Законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Законопроект №2143-3 про місто Київ – столицю України.

Законопроект №4298 про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні.

Законопроект №6297 про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2). Більш відомий, як закон про "Вовину тисячу".

Законопроект №6298 про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери).

Нагадаємо, 15 вересня урядовці підтримали проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік. Презентував його в межах засідання Кабміну міністр фінансів Сергій Марченко.

Дещо згодом законопроект про державний бюджет зареєстрували у Верховній Раді.

16 вересня голова фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що презентований Кабінетом міністрів проект закону №6000 про державний бюджет України на 2022 рік не зможе повноцінно "працювати" без ухвалення законопроекту про підвищення податків.

19 жовтня стало відомо, що комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав Держбюджет-2022 з правками депутатів до першого читання.

2 листопада Верховна Рада схвалила висновки та пропозиції до проекту закону про державний бюджет України на 2022 рік як бюджетні висновки Ради. Постановою Кабінету міністрів доручили підготувати держбюджет до другого читання у двотижневий строк.

Читайте також: Проект бюджету 2022: Зрада чи перемога

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua