UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Бюджетний комітет Ради погодив перерозподіл бюджету на користь страховиків авіаперевізників, які відмовляються літати в Україну

Комітет Верховної Ради з питань бюджету на позачерговому засіданні 13 лютого погодив перерозподіл видатків Державного бюджету України на 2022 рік
 

Журналіст відділу новин
Бюджетний комітет Ради погодив перерозпо…
Фото: ВРУ

Перерозподіл відбувся відповідно до розпоряджання Кабінету міністрів щодо виділення 16,6 мільярдів гривень Міністерству інфраструктури для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву "Укрінформу" голови комітету Юрія Арістова.

За його словами, до комітету надійшло звернення Міністерства фінансів щодо погодження перерозподілу видатків державного бюджету відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 13 лютого 2022 року № 145-р "Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету".

"За результатами голосування комітет ухвалив рішення про погодження зменшення видатків споживання за бюджетною програмою "Обслуговування державного боргу" на 16 мільярдів 632,9 мільйонів гривень та збільшення на цю суму видатків за бюджетною програмою "Резервний фонд" згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 13 лютого 2022 року №145-р", – поінформував Арістов.

Він додав, що комітет рекомендував уряду доручити Мінінфраструктури щомісячно, до врегулювання ситуації, пов'язаної із зовнішньополітичними загрозами, інформувати Верховну Раду щодо використання коштів за відповідними напрямами. Водночас Кабміну було рекомендовано доручити Мінфіну в місячний строк поінформувати парламент щодо достатності обсягу видатків державного бюджету на обслуговування державного боргу, зменшеного згідно із вищезазначеним розпорядженням уряду.

"Нам важливо здійснювати своєчасні й у повному обсязі платежі за борговими зобов’язаннями, та в разі необхідності вжити заходів для врегулювання такого питання та внесення відповідних пропозицій", – підсумував голова бюджетного комітету.

Нагадаємо, 12 лютого найбільші світові страхові компанії повідомили українських авіаперевізників про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

13 лютого Кабінет міністрів виділив 16,6 млрд грн щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України.

Читайте також: Скасування рейсів: Аеропорт "Бориспіль" анонсував зміни в розкладі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme