Компанії припиняють страхування літаків у небі України: SkyUp зупиняє продаж квитків

У суботу, 12 лютого, найбільші світові страхові компанії повідомили українських авіаперевізників про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України

Журналіст стрічки новин
Компанії припиняють страхування літаків …
Фото: SkyUp Airlines

Вони ухвалили таке рішення на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Водночас компанія SkyUp вирішила тимчасово припинити продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого.

Про це пише Depo.ua з посиланням на прес-службу авіакомпанії SkyUp.

"Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації", – повідомив генеральний директор SkyUp Дмитро Сєроухов.

У SkyUp нагадали, що рішення страхових компаній відчули вже сьогодні. Рейс SkyUp PQ0902 "Фуншал — Бориспіль" через вимоги лізингодавця був змушений здійснити посадку не в Україні, а в Кишиневі.

У компанії запевнили, що спільно працюють з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми.

Нагадаємо, кілька годин тому народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. Міністерство інфраструктури спростувало цю інформацію і заявило, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. У президента Володимира Зеленського також підтвердили цю інформацію.

Відомо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme