"Небо над Україною залишається відкритим": Влада заперечила закриття авіапростору з 14 лютого

Інформація про нібито закриття повітряного простору України з 14 лютого не відповідає дійсності

Журналіст стрічки новин
"Небо над Україною залишається відкритим…
Фото: kbp.aero

Дещо раніше про можливість закриття повітряного руху над Україною вже відзавтра повідомив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко.

Водночас у Міністерстві інфраструктури України зазначають, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу, пише Depo.ua.

"Небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. Інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося", – йдеться у повідомленні відомства за підсумками наради з керівництвом Офісу президента та представниками українських авіакомпаній.

Зазначається, що у деяких перевізників виникають складнощі, пов’язані із коливаннями на ринках страхування. Однак держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Наразі проводяться консультації з міжнародними партнерами та готуються відповідні рішення уряду.

"Ринки страхових послуг, так само як і ринки капіталу, є вразливими до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього уряд, Офіс президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення. У разі потреби, держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону", – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У Мінінфраструктури заперечили закриття авіапростору України

Нагадаємо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії. А вже 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme