Нардеп заявив про ймовірну зупинку повітряного руху над Україною вже відзавтра

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух

Журналіст стрічки новин
Нардеп заявив про ймовірну зупинку повіт…
Фото: kbp.aero

За його словами, одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що відзавтра з 16:00 за Києвом припиняється страховка цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі України. Напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії.

Про це Гончаренко написав у Telegram, інформує Depo.ua.

"Власники літаків, які перебувають у лізингу, вже забороняють своїм бортам залітати у повітряний простір України. На цей час KLM скасував свої рейси, Sky Up вже садить рейс з Фуншалу до Кишинева, сьогодні з'явиться заборона від Air France", – повідомив він.

Гончаренко закликав українців, які перебувають за кордоном, якнайшвидше дістатися додому, оскільки у найближчі тиждень-два, ймовірно, це буде зробити дуже складно зробити.

В Україні можуть припинити повітряне сполучення вже з 14 лютого

Відомо, що 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати літаком в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

Нагадаємо, 11 лютого міністерства закордонних справ низки європейських та інших країн закликали своїх громадян максимально швидко залишити територію України, зважаючи на можливість початку війни. Зокрема, про це заявили у МЗС таких країн як Британія, Данія, Латвія, Японія, Ізраїль та інші. 

Радник США з нацбезпеки Джон Салліван також 11 лютого закликав усіх американців залишити територію України протягом 24-48 годин.

Читайте також: Донбас, Приазов'я, Харків та Київ: Чотири ймовірні сценарії вторгнення Путіна в Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme