UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Літаку SkyUp заборонили приземлятися в Києві: 175 українців застрягли в Молдові

Літак української авіакомпанії SkyUp, який прямував з острова Мадейра, не зміг 13 лютого приземлитися у Києві

Журналіст стрічки новин
Літаку SkyUp заборонили приземлятися в К…
Фото: SkyUp Airlines

Повітряне судно сіло у Кишиневі. Причиною цього стала заборона власника літака влітати у повітряний простір України з 12 лютого. Напередодні нідерландська авіакомпанія KLM також зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення SkyUp.

Зазначається, що 12 лютого лізингодавець – резидент Ірландії – повідомив авіакомпанію про негайну заборону на входження літака у повітряний простір України.

Авіакомпанія зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту в Кишиневі та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва.

"Через вимоги власника повітряного судна літак авіакомпанії SkyUp із бортовим номером UR-SQO, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) – Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). SkyUp разом із Посольством України в Молдові забезпечить повернення пасажирів в Україну", – йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, годину тому народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. За його словами, одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що відзавтра з 16:00 за Києвом припиняється страховка цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme