"Не бачимо сенсу": У Зеленського зробили заяву щодо чуток про закриття авіапростору України

В Україні не планують закривати авіапростір на тлі загрози вторгнення Росії

Журналіст стрічки новин

Влада України стежить за рішеннями авіаперевізників з приводу польотів в Україну.

Як пише Depo.ua, про це в коментарі "РБК-Україна" повідомив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

Він зазначив що на ситуації більш гостро реагують компанії, які користуються лізинговими форматами. Водночас компанії, які мають власний авіапарк, більш лояльні. Подоляк назвав рішення про закриття авіапростору України "нонсенсом".

"І нарешті, найважливіше, сама Україна не бачить сенсу закривати небо. Це нонсенс. І, на мій погляд, дещо нагадує свого роду часткову блокаду. Знову ж таки з елементами максимальної медійної ескалації", – пояснив Подоляк.

Радник Зеленського здивувався, що сама Росія не піддається настільки відвертій блокаді свого повітряного простору.

"У той час, як Україна все взагалі стикається з подібними дивними ініціативами наших партнерів. І якщо окремі авіаперевізники вирішили переналаштувати графік польотів, це точно ніяк не пов'язано з рішеннями або політикою нашої держави", – зауважив він.

Нагадаємо, кілька годин тому народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що вже з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. Міністерство інфраструктури спростувало цю інформацію і заявило, що більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень.

Відомо, що напередодні нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти до України через загрозу нового вторгнення Росії. А вже 13 лютого рейс української авіакомпанії SkyUp за маршрутом "Фуншал – Бориспіль" не зміг прилетіти до місця призначення. Виявилося, що лізингодавець заборонив SkyUp влітати в авіапростір України. Літаку із бортовим номером UR-SQO довелося сідати в аеропорту Кишинева. У Молдові застрягли 175 українських громадян – їх обіцяють трансфером доставити в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme