Україна готова: У МЗС виступили з заявою щодо загрози нападу Росії

Україна готова до будь-якого розвитку подій у контексті загрози вторгнення російських військ на територію нашої країни

Редактор стрічки новин
Україна готова: У МЗС виступили з заявою…
Фото: mfa.gov.ua

З самого початку ескалації з боку Росії керівництво нашої держави, українська дипломатія та армія докладають максимум зусиль, аби Україна залишалась стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій, а будь-які агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя.

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненій сьогодні прес-службою відомства, передає Depo.ua.

Зокрема, як зазначають у МЗС, вчора на засіданні РНБО під головуванням президента України Володимира Зеленського відбувся ретельний аналіз поточної безпекової ситуації та подальших дій України.

"Завдяки рішенням президента, парламенту та уряду, ухваленим останнім часом, а також допомозі партнерів Україна додатково зміцнила спроможності аби захистити безпеку держави та українських громадян", – йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що комплексний пакет стримування Росії, запропонований партнерам Україною в листопаді 2021 року, став ефективним інструментом протидії агресивній політиці Кремля і зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки в США та ЄС жорстких санкцій, постачанням зброї та наданій макрофінансовій допомозі.

Також в українському дипломатичному відомстві наголосили, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

"Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України.

Українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії.

Ми продовжуємо працювати задля зниження напруги і мобілізації конкретної підтримки міжнародних партнерів з метою утримання Росії в руслі дипломатичного діалогу", – йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого.  

У ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які отримала американська розвідка. Розвідка США повідомляє, що на Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

11 лютого президент США Джо Байден 11 лютого провів онлайн-зустріч зі світовими лідерами країн НАТО, обговоривши з ними загрозу вторгнення військ Росії в Україну. На зустрічі були голова НАТО Єнс Столтенберг, премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, премʼєр-міністр Італії Маріо Драгі, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс, голова Європейської Ради Шарль Мішель, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme