Кулеба переконаний, що Росія хоче реваншу за програш СРСР у холодній війні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у холодній війні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба переконаний, що Росія хоче реванш…
Фото: Прес-служба МЗС

За його словами, дії влади Росії наражають на небезпеку всю Європу.

Про це Кулеба повідомив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Без перебільшення, Росія намагається взяти реванш за програш СРСР у "холодній війні". Тому сьогодні йдеться про захист всієї безпекової архітектури Європи. Від того, як велика європейська спільнота пройде цю кризу, залежить майбутнє безпеки Європи та кожної окремої країни ЄС", – наголосив міністр.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков продовжує запевняти громадян, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Минулого тижня він заявляв, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Однак нещодавно джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США повідомили, що Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, а дипломатія стає безсилою.

Водночас Резніков заявив, що не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ". Він додав, що Київ не має наміру атакувати ані Крим, ані непідконтрольну частину Донбасу, оскільки там живуть українці й вони б за такого сценарію опинилися в небезпеці.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також закликав громадян не вірити апокаліптичним прогнозам різних ЗМІ, що ширяться у мережі останнім часом.

Разом з тим, 3 лютого американські ЗМІ з посиланням на джерело у Держдепартаменті США повідомили, що розвідка США викрила плани Росії щодо сфабрикування приводу для вторгнення на територію України.

На Росії істерично відреагувала на інформацію США про підготовку фейкового відео щодо України. Зокрема, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав ці звинувачення "маячнею".

Своєю чергою прес-секретар президента Росії Путіна Дмитро Пєсков закликав не вірити на слово Держдепу у питаннях звинувачень на адресу Росії.

4 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США заздалегідь попередили Україну про підготовку Росією фейкового відео із нападом Збройних сил на Донбас.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme