Попри всі гучні заяви іноземних ЗМІ, Резніков не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ"

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ"

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Попри всі гучні заяви іноземних ЗМІ, Рез…
Фото: Скріншот

За словами Резнікова, рано чи пізно вторгнення Росії в Україну "може статися, але немає негайного ризику".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню La Repubblica, передає Depo.ua.

"Спочатку говорили про січень (як про дату ймовірного вторгнення, – ред.), тепер про лютий уже хтось говорить, про весну… І я сподіваюся, що Кремль ще не ухвалив рішення. Накопичених на наших кордонах сил (РФ, – ред.) – недостатньо. У них немає засобів для негайного нападу. Їм потрібен час, і ми це (реальну загрозу вторгнення, – ред.) помітимо", – зазначив Резніков.

Він наголосив, що Київ не має наміру атакувати ані Крим, ані непідконтрольну частину Донбасу, оскільки там живуть українці й вони б за такого сценарію опинилися в небезпеці.

"Але якщо на нас нападуть, ми цього чекатимемо і підготуємося", – додав міністр.

Крім того, на запитання про можливу зустріч президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна міністр відповів ствердно.

"Я думаю, так (зустріч можлива, – ред.). Але потрібне посередництво, і головне, гарантії дотримання угод", – сказав Резніков.

Він зауважив, що "нормандський формат" – хороший майданчик, але він має бути модифікований.

На думку Резнікова, місцем зустрічі Зеленського та Путіна могли б стати Женева, Берлін або Варшава.

"Платформою може бути і Стамбул", – додав міністр, коментуючи пропозицію президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана виступити посередником в організації зустрічі лідерів двох держав.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков продовжує запевняти, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Минулого тижня він заявляв, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Водночас джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США повідомили, що Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, а дипломатія стає безсилою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme