Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, дипломатія стає безсилою, – WP

Росія нарощує кількість своїх військових на кордоні з Україною, а також на території Білорусі. Такі дії свідчать про те, що вікно для дипломатичного врегулювання кризи, схоже, зачиняється

Журналіст стрічки новин
Росія активніше стягує війська до кордон…
Фото: РосЗМІ

До ймовірної атаки готові вже понад 62 тисячі військових з тактичних груп російських батальйонів, це більше, ніж два тижні тому, і їхня кількість незабаром ще зросте.

Як пише Depo.ua, про це свідчать джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США.

За різними оцінками, загальна кількість військових поблизу кордонів України налічує від 100 тисяч до 130 тисяч людей.

The Washington Post повідомляє, що ключові військові сили Росії, у тому числі підрозділи з будівництва мостів, продовжують прибувати до кордону, і зараз у дорозі до кордону перебуває низка батальйонних тактичних груп.

Наголошується, що офіційні особи США, які спочатку були скептично налаштовані щодо можливого масштабного вторгнення, тепер, схоже, змінили свою думку. Видання констатує, що отримало підтвердження від офіційних осіб, що шансів на дипломатичне врегулювання кризи майже немає.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков продовжує запевняти, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Минулого тижня він заявляв, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Водночас до Польщі 4 лютого на тлі загрози вторгнення Росії в Україну прибув перший літак з американськими солдатами з 82-ї повітряно-десантної дивізії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme