Глава Міноборони про ситуацію на кордоні з Росією: Значної ескалації не спостерігається

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації
 

Журналіст стрічки новин
Глава Міноборони про ситуацію на кордоні…
Фото: Facebook Міністерства оборони України

Резніков запевнив, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

"Ситуація на кордоні, де ми межуємо з Росією, іншими країнами, у порівнянні з минулою п'ятницею – суттєвих змін чи якогось неочікуваного факту не відбулося. Ми також вздовж інших кордонів України з РФ та Білоруссю не спостерігаємо формування якихось ударних угруповань. Ймовірність значної ескалації станом на сьогодні розглядається як низька", – сказав він під час брифінгу 3 лютого, пише Depo.ua.

Резніков повідомив, що Україна спостерігає за російськими підрозділами, які нараховують близько 115 тисяч наземного компонента. Враховуючи територію Білорусі, прилеглі райони РФ, включно з тимчасово окупованими територіями ОРДЛО та Крим. 

За словами міністра, Росія перекидає підрозділи на полігони в Криму, Воронезькій області та інших регіонах.

"Шість російських десантних кораблів з північного балтійського флоту продовжують здійснювати перехід Середземним морем і, за нашими даними, мають зайти до сирійського порту "Тартус". Які будуть подальші дії, ми побачимо. Не виключено, що вони можуть використати далі свій маршрут в сторону Чорного моря", – сказав Резніков.

Нагадаємо, нещодавнє опитування показало, що лише 44,9% українців вважають повномасштабну військову агресію зі сторони Росії реальністю. Інша частина опитаних соціологами громадян або мала складності з відповіддю, або не вважала військове вторгнення держави-агресорки можливим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme