Соціологи розповіли, скільки українців вважають вторгнення Росії реальністю

Лише 44,9% українців вважають повномасштабну військову агресію зі сторони Росії реальністю 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Соціологи розповіли, скільки українців в…
Фото: ministry_of_defense_ua / Instagram

Інша частина опитаних соціологами громадян або мала складності з відповіддю, або не вважала військове вторгнення держави-агресорки можливим.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова. 

Громадяни України, відповідаючи на запитання "Чи варто сприймати накопичення російських військ на кордоні з Україною як реальну загрозу вторгнення на територію України взимку-навесні 2022 року?", приблизно однаково часто відповідала соціологам "Так, загроза є реальною (44,9%) і "Ні, вторгнення найближчим часом не буде" (43,7%).

Частіше вважають загрозу реальною жителі Центрального регіону (54,9%, при 35,1% тих, хто вважає, що вторгнення найближчим часом не буде) і Західного регіону (відповідно 51,6% і 43,2%). Тоді як у Південному регіоні (відповідно 36,1% і 45,1%) і Східному регіоні (відповідно 28,5% і 55,7%) частіше висловлюється точка зору, що вторгнення найближчим часом не буде.

Чим вищий рівень освіти респондентів, чим частіше вони вважають, що загроза є реальною . Їх частка зростає від 41,2% серед людей з середньою або неповною середньою освітою до 47,3% серед тих, хто має вищу освіту.

Нагадаємо, раніше голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що ситуація навколо можливого вторгнення Росії до України є дуже серйозною. За словами Джонсона, інформація, яку має Велика Британія, дозволяє стверджувати, що загроза нападу Росії є цілком реальною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme