Блінкен закликав Росію відвести війська від України, якщо Кремль не хоче вторгнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим закликав відвести російські війська від кордонів України, якщо Москва дійсно не має намірів щодо вторгнення

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Блінкен закликав Росію відвести війська…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

За його словами, після відведення військ можна буде почати серйозне обговорення безпекового питання.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Згідно з даними видання, США продовжують чути запевнення від Росії, буцімто планів нападу на територію України у Кремлі немає. Втім, Москва продовжує нарощувати військову потужність та важке озброєння біля кордонів України.

"Якщо президент (Росії Володимир, – ред.) Путін дійсно не має наміру воювати або змінювати режим, то прийшов час вивести війська і важке озброєння і почати серйозне обговорення", – наголосив Блінкен.

Зауважимо, напередодні президент України Володимир Зеленський висловив сумніви щодо відведення Росією частини своїх військ від наших кордонів. За його словами, точно заявляти про відведення військ можна буде тільки після того, коли Росія відведе війська.

Нагадаємо, за даними Міноборони України, зараз поблизу українських кордонів зосереджено близько 130 тисяч військових Російської Федерації.

25 січня Західний і Південний військові округи Росії оголосили про початок перевірки боєготовності з передислокацією підрозділів на віддалені полігони.

29 січня Міноборони РФ заявило про відведення частини військ від кордонів України до місць постійної дислокації.

31 січня на Росії заявили про завершення планових навчань у Чорному морі та повернення більше 20 бойових кораблів до пунктів постійного базування.

Водночас Росія продовжує перекидати війська до Білорусі на нібито "союзницькі" військові навчання, які триватимуть до 20 лютого

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme