Росія почала перевірку боєготовності військ поблизу кордону з Україною: Тренує ракетні удари з Криму

Командувач військами Південного військового округу генерал армії Олександр Дворніков розпочав перевірку бойової готовності з'єднань та військових частин округу
 

Журналіст відділу новин
Росія почала перевірку боєготовності вій…
Фото: РосЗМІ

У раптовій перевірці російських військ задіяно понад 6 тисяч військовослужбовців Збройних сил.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на RT.

"Військові частини ПВО були підняті за сигналом навчальної тривоги з наступним виходом до районів зосередження", – йдеться у повідомленні з посиланням на прес-службу Південного військового округу.

Зазначається, що за планом перевірки низка з'єднань та військових частин розпочали здійснення маршів комбінованим способом на загальновійськові полігони, розташовані на значній відстані від пунктів постійної дислокації, для виконання навчально-бойових завдань.

Крім цього, російський "Інтерфакс" повідомляє, що авіаційні з'єднання Південного військового округу та морська авіація Чорноморського флоту виконають перекидання на оперативні аеродроми та відпрацюють завдання ракетних ударів у рамках перевірки бойової готовності.

"Військові ПВО та ЧФ відпрацюють взаємодію при виконанні ракетних ударів на максимальному видаленні цілей у складі ескадрилій винищувачів Су-27СМ, Су-30СМ2, а також багатофункціональних бомбардувальників-винищувачів Су-34", – цитує інформагентство прес-службу Південного військового округу.

Також екіпажі танків Т-72Б3 у складі танкових підрозділів армійського корпусу Південного військового округу взяли участь у навчальних стрільбах на Ангарському полігоні під Сімферополем.

Наголошується, що також військовослужбовцями авіаційних частин буде відпрацьовано виведення аеродромів з-під удару умовного супротивника.

Уточнюється, що у навчаннях задіяно понад 60 одиниць авіаційної техніки. Завдання відпрацьовуються на полігонах Ростовської області, Краснодарського краю та в окупованому Криму.

Нагадаємо, Росія стягнула до українських кордонів понад 100 тисяч військових і продовжує це робити й надалі.

8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

10 січня заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що не можна недооцінювати ризики воєнної конфронтації у Європі.

17 січня Білорусь і Росія оголосили, що в лютому проведуть термінову перевірку армії так званої Союзної держави.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme