Білорусь заявила, що російські війська покинуть її територію після закінчення навчань

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що російські війська та озброєння залишать територію країни після закінчення спільних навчань

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Білорусь заявила, що російські війська п…
Фото: Міноборони Білорусі

У відомстві наголосили, що до навчань залучені військові частини Східного військового округу ЗС РФ, які залишать територію Білорусі після 20 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони Білорусі.

"Активна фаза перевірки розпочнеться з 10 лютого проведенням спільного навчання "Союзна рішучість – 2022", темою якого стане припинення та відображення зовнішньої агресії під час ведення оборонної операції, а також протидія тероризму та захист інтересів Союзної держави", – йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника Міністра оборони Республіки Білорусь генерал-майора Віктора Гулевича, військові частини Росії залишать територію Білорусі, як це відбувалося після всіх попередніх навчань.

Зауважимо, Росія і Білорусь готуються провести раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

19 січня до Білорусі прибули перші підрозділи російських військовослужбовців з військовою технікою на російсько-білоруські навчання з 10 по 20 лютого.

Тим часом міжнародні військові експерти не відкидають можливості, що таким чином президент Росії Володимир Путін може готуватися до атаки північних українських кордонів із території Республіки Білорусь.

Нагадаємо, кількома днями раніше Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Зазначимо, що ці два дивізіони були завантажені на залізницю у Хабаровському краї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme