Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу

Росія продовжує стягувати війська та зброю до Білорусі нібито для навчань

Редактор стрічки новин
Росія відправила до Білорусі два дивізіо…
Фото: mil.ru

Два дивізіони систем протиповітряної оборони дальньої дії С-400 "Тріумф" направлені на навчання до Білорусі із Далекого Сходу Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

Зазначається, що ці два дивізіони були завантажені на залізницю у Хабаровському краї.

"Підрозділи ППО здійснять марш комбінованим способом на залізничному транспорті та своїм ходом на незнайомі полігони республіки Білорусь", – заявили в Міноборони РФ.

У відомстві розповіли, що після прибуття до місць виконання завдань російські військовослужбовці у рамках навчань проведуть обладнання та маскування пускових позицій, технічне обслуговування та заступлять на навчальне бойове чергування з ППО у складі Єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії.

Міноборони РФ також поширило відео навантаження техніки ППО на залізничний ешелон у Хабаровському краї.

До базового складу системи С-400 крім зенітних ракет входять пункт управління, радіолокаційні засоби, пускові установки, комплекс технічного забезпечення. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія і Білорусь проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

19 січня до Білорусі прибули перші підрозділи російських військовослужбовців з військовою технікою. російсько-білоруські навчання з 10 по 20 лютого.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme