Росія заявила про завершення навчань у Чорному морі

На Росії заявили про завершення планових навчань у Чорному морі та повернення більше 20 бойових кораблів до пунктів постійного базування
 

Журналіст відділу новин
Росія заявила про завершення навчань у Ч…
Фото: Прес-служба Південного військового округу Росії

Загони бойових кораблів Чорноморського флоту РФ повернулися до пунктів постійного базування в окупованому Криму та у Новоросійську військово-морську базу флоту після проведення навчання в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Південного військового округу Росії.

"У складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп і загонів десантних кораблів було задіяно більше 20 бойових кораблів різного класу: фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі і ракетні катери, десантні кораблі, оборони", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що екіпажі кораблів виконали навчально-бойові завдання щодо ведення морського бою, провели артилерійські стрільби по мішеням, що імітують кораблі та засоби повітряного нападу умовного супротивника.

"З метою вдосконалення системи управління та бойової підготовки екіпажами кораблів були проведені тренування у зв'язку, боротьбі за живучість, протиповітряній, протичовновій, протидиверсійній обороні під час стоянки на необладнаному рейді, а також на переході морем", – пише прес-служба Південного військового округу РФ.

Нагадаємо, за даними Міноборони України, зараз поблизу українських кордонів зосереджено близько 130 тисяч військових Російської Федерації.

25 січня Західний і Південний військові округи Росії оголосили про початок перевірки боєготовності з передислокацією підрозділів на віддалені полігони.

29 січня Міноборони РФ заявило про відведення частини військ від кордонів України до місць постійної дислокації.

Водночас Росія продовжує перекидати війська до Білорусі на нібито "союзницькі" військові навчання, які триватимуть до 20 лютого.

Читайте також: Якщо відведення російських військ підтвердиться, то Україна отримає передишку до осені, – експерт

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme