Кулеба прокоментував інформацію про підготовку фейкового відео з нападом ЗСУ на Донбас

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США заздалегідь попередили Україну про підготовку Росією фейкового відео із нападом Збройних сил на Донбас

Журналіст стрічки новин
Кулеба прокоментував інформацію про підг…
Фото: МЗС України

Як відомо, за допомогою такого відео РФ хотіла звинуватити Київ у загибелі цивільних, та штучно створити привіт для вторгнення в Україну. Кулеба додав, що Росія ще з 2014 року постійно займається фальсифікацією подій.

Про це він повідомив на брифінгу, передає Depo.ua.

"Ми знали від Сполучених штатів про те, що така інформація буде оприлюднена. В принципі те що будо оприлюднено нас не дивує, ми з вами з 2014 року бачили багато підступних дій Російської Федерації, ми бачили що вони ні перед чим не зупиняються коли намагаються щось сфальшувати і звинуватити в чомусь черговому Україну", — пояснив очільник МЗС.

За словами Кулеби, українська розвідка наразі ще не надала власних даних щодо цього відео.

"У цій ситуацій дуже важливо що будь-які плани, будь-які наміри Росії виводяться на світло і, відповідно, нам вдається їх зривати. Ми продовжуємо співробітництво зі Сполученими штатами по розвідувальній лінії, по дипломатичній лінії для того, щоб викривати злісні наміри Російської Федерації", — резюмував міністр.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ повідомили, що розвідка США викрила плани Росії щодо сфабрикування приводу для вторгнення на територію України. Йдеться про розробку фейкового відео з буцімто нападом "українців" на територію Росії, або на російськомовних осіб на Сході України. Таким чином Кремль хоче створити привід для вторгнення російських військ в Україну.

Зауважимо, згодом агентство національної безпеки (АНБ) США підтвердило інформацію про плани Росії сфабрикувати привід для вторгнення в Україну.

Пізніше на Росії відхрестилися від заяв США про підготовку фейкового відео у Москві для нападу на Україну. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у США раніше озвучувалися схожі ідеї про провокації з боку Росії, які ні до чого не привели.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme