Росія готує відео для приводу вторгнення в Україну, – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що розвідка США викрила плани Росії щодо сфабрикування приводу для вторгнення на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія готує відео для приводу вторгнення…
Фото: МО РФ

Йдеться про розробку фейкового відео з буцімто нападом "українців" на територію Росії, або на російськомовних осіб на Сході України. Таким чином Кремль хоче створити привід для вторгнення російських військ в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Washington Post.

"Американські чиновники кажуть, що вони мають докази того, що Росія розробила план, схвалений на високому рівні в Москві, щоб створити привід для вторгнення в Україну шляхом фальшивого нападу на українські сили, що може призвести до жертв не лише на сході України, а й на Росії", – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними видання, деталі плану Росії розсекретила американська розвідка. Очікується, що деталі будуть оголошені адміністрацією президента США Джо Байдена сьогодні, 3 лютого.

"Операція передбачатиме трансляцію зображень жертв цивільного населення на Сході України – і, можливо, через кордон із Росією – для широкої аудиторії, щоб викликати обурення проти українського уряду та створити привід для вторгнення", – додали у виданні.

Зазначається, що люди, знайомі з планом, повідомили, що він розроблений російськими спецслужбами і знаходиться на стадії підготовки.

Нагадаємо, дещо раніше глава Міноборони України Олексій Резніков наголосив, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації.  Він запевнив, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme