Загроза вторгнення РФ: Кулеба закликав українців не вірити "апокаліптичним прогнозам"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував різні сценарії вторгнення Російської Федерації на територію України

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Загроза вторгнення РФ: Кулеба закликав у…
Фото: Прес-служба МЗС

Крім того, Кулеба закликав громадян не вірити апокаліптичним прогнозам різних ЗМІ, що ширяться у мережі останнім часом.

Про це він написав у своєму Twitter, передає Depo.ua.

Кулеба нагадав, що Україна має потужну армію та готова до будь-якого розвитку сценарію у разі можливого вторгнення агресора на територію нашої країни.

"Не вірте апокаліптичним прогнозам. В різних столицях прораховують різні сценарії, але Україна готова до будь-якого розвитку подій", – наголосив він.

За словами міністра, Україна, крім потужної армії, має безпрецедентну міжнародну підтримку та віру українців у свою державу.

"Це ворог має нас боятися, а не ми його", – підсумував Кулеба.

Кулеба про загрозу вторгнення Росії: "Не вірте апокаліптичним прогнозам"

Нагадаємо, дещо раніше Кулеба заявив, що Росія здатна на все, аби спровокувати війну.

Тим часом міністр оборони України Олексій Резніков продовжує запевняти громадян, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Минулого тижня він заявляв, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Однак нещодавно джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США повідомили, що Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, а дипломатія стає безсилою.

Водночас Резніков заявив, що не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ". Він додав, що Київ не має наміру атакувати ані Крим, ані непідконтрольну частину Донбасу, оскільки там живуть українці й вони б за такого сценарію опинилися в небезпеці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme