UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вторгнення Росії на територію України може розпочатися 16 лютого, – ЗМІ

Наступного тижня, за неофіційною інформацією, може розпочатися повноцінна війна Росії проти України

Журналіст відділу новин
Вторгнення Росії на територію України мо…
Фото: Російські ЗМІ

Німецькі ЗМІ пишуть, що, за їхньою інформацією, США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну.

Про це передає Spiegel із посиланням на свої джерела, передає Depo.ua.

Війна може розпочатися у середу, 16 лютого.

Сполучені Штати пояснили європейцям, що ситуація навколо України в останні дні серйозно загострилася. Інформацію про це нібито підтвердили дані ЦРУ та Пентагону.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про підготовку до військової евакуації американців з України на випадок вторгнення Росії. Однак речник Міноборони США Джон Кірбі спростував це. Кірбі додав, що американських військових можуть долучити для допомоги в евакуації громадян США з України у разі потреби. Проте війська США не заходитимуть на українську територію, щоб вивозити американців.

23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Сьогодні, 11 лютого, президент США Джо Байден провів зустріч зі світовими лідерами щодо ситуації навколо України. Також він закликав своїх співвітчизників негайно виїхати з України.

Завтра, 12 лютого, має відбутися термінова розмова президентів США та Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme