США офіційно оголосили про евакуацію свого посольства у Києві

Держдеп наказав виїхати з України членам родин державних службовців та дипломатів США

Редактор стрічки новин
США офіційно оголосили про евакуацію сво…
Фото: Рixabay

23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США.

Про це повідомляє посольство США у Києві у повідомленні у Facebook, передає Depo.ua.

Громадянам США в Україні варто розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт.

Евакуація посольства США із Києва

Водночас у США запевнили, що посольство залишиться відкритим.

"Ми продовжуємо підтверджувати нашу підтримку українського народу і робимо нинішній крок, бо віддані одному з найвищих пріоритетів Державного департаменту – безпеці наших дипломатів та американського народу. Сполучені Штати підкреслюють, що посольство США в Києві залишається відкритим. Аналогічно, ми наголошуємо, що рішення про санкціонований/обов'язковий від'їзд жодним чином не вплине на нашу відданість пошуку дипломатичного рішення щодо глибоко тривожного нарощування сил Росії в Україні та навколо неї", – йдеться у повідомленні.

Більшість консульських послуг будуть надаватись і надалі, хоча через погіршення ситуації з COVID-19 посольство наразі має обмежені можливості у оформленні неімміграційних віз.

"Непохитна підтримка Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України залишається міцнішою, ніж будь-коли, що було продемонстровано постачанням 22 січня першої з кількох партій нової безпекової допомоги Збройним силам України в розмірі 200 мільйонів доларів, схваленої президентом Джо Байденом для України в грудні. Ми наголошуємо, що від Росії залежить, яким шляхом ми підемо. Сполучені Штати постійно говорять про два шляхи, які Росія може вибрати: діалог і дипломатія або ескалація і серйозні наслідки. У той час як Сполучені Штати продовжують йти шляхом діалогу й дипломатії, якщо Росія вибере ескалацію та серйозні наслідки через значні військові дії проти України, нинішня непередбачувана безпекова ситуація, зокрема вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму та в контрольованій Росією Східній Україні, може раптово погіршитися", – додали у посольстві.

Повідомлення посольства США про евакуацію співробітників із Києва

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Державний департамент США розпочав підготовку до евакуації родин своїх дипломатів з України. Однак у Держдепартаменті цю інформацію заперечували. Водночас Держдеп нагадав співробітникам, що у разі реальної воєнної небезпеки з боку Росії їх відправлять на батьківщину комерційними рейсами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme