Cенат США схвалив бюджет із майже $45 млрд для України та союзників

Сенат США 22 грудня схвалив законопроєкт про федеральний бюджет 2023 року на рекордні 1,7 трлн доларів. З них майже 45 млрд доларів передбачені для військової та економічної допомоги Україні та союзникам Вашингтона

Журналіст відділу новин
Cенат США схвалив бюджет із майже $45 мл…

Про це пише The Hill, передає Depo.ua.

Законопроєкт прописує фінансування уряду до вересня 2023 року та суттєво збільшує витрати, виділяючи 858 млрд доларів на оборонні програми.

Пані посол України в США Оксана Макарова уточнила, як розподілять кошти, передбачені для військової та економічної допомоги Києву та союзникам по НАТО. Витрати на оборонну допомогу складуть 28,4 млрд доларів:

  • з них 9 млрд доларів у межах Ініціативи надання безпекової допомоги Україні;
  • 11,88 млрд доларів на поповнення американських запасів обладнання, що надіслано до України;
  • 6,98 млрд доларів на Європейське командування операцій та пов’язану діяльність — для підтримки місій, розвідку тощо;
  • збільшення до 14,5 млрд доларів граничної суми оборонного обладнання, яке президент США має повноваження передавати Україні, а також надання 560 млн доларів Держдепу США для безпекової допомоги Україні та іншим союзникам.

Ще 13,37 млрд доларів економічної та бюджетної підтримки уряду України, включно з енергетичною безпекою, а також для допомоги іншим країнам, на які вплинула війна в Україні. Також 4,92 млрд доларів буде виділено на гуманітарну допомогу.

До закону також додали поправку сенатора від Республіканської партії Ліндсі Грема, що дозволяє конфіскувати російські активи на користь України.

Очікується, що Палата представників розгляне закон зовсім скоро та проголосує за те, щоб передати його на підпис президенту Джо Байдену до того, як державне фінансування закінчиться наприкінці 23 грудня. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme