UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЧАЕС продовжує працювати у плановому режимі: Окупанти досі тримають персонал у заручниках

Захоплена російськими військовими Чорнобильська АЕС продовжує працювати у плановому режимі, попри те, що персонал утримують у заручниках

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЧАЕС продовжує працювати у плановому реж…
Фото: Pixabay

За словами речниці Держагентства з управління зоною відчуження Євгенії Кузнєцови, кілька десятків людей не випускають персонал, ротацію не дозволяють.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Суспільне".

"Їх годують, персонал готує собі сам із тих продуктів, які є в столовій. Дозволять їм їсти та допускають до робочих місць. Російські військові готують собі із наших продуктів, але привезли із собою власного кухаря", – розповіла Кузнєцова.

Речниця ДАЗВ додала, що серед заручників опинилися в.о. гендиректора АЕС Валерій Сейда і люди, які в день захоплення були на зміні. Вона зазначила, що основна російська техніка, яка брала участь у захопленні ЧАЕС, вирушила у бік Києва, Іванківа та Димера.

"Важка техніка, яка здійняла пил, їздила не по туристичних маршрутах, а там де їм цього хотілось. Вони могли й до "рудого лісу" заїхати. Для мирних людей — це безпечно, це небезпечно для них самих. Вони цей пил підняли, вони ним надихались, вони її вдихнули, вона на слизистій. Ніхто, звичайно, не проходив дозиметричний контроль, нічого", – наголосила Кузнєцова.

Нагадаємо, напередодні, 24 лютого, російські диверсанти захопили ЧАЕС. Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив на брифінгу про втрату контролю на ЧАЕС і доля конфайнменту та сховища ядерних відходів невідома.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme