Через "Дію" COVID-сертифікати отримали вже понад 600 тис. українців

Цифрові сертифікати про вакцинацію від коронавірусу через застосунок "Дія" згенерували вже понад 600 тис. українців

Христина Макогон

Водночас Мінцифри продовжує виправляти помилки, які пов'язані з відображенням COVID-сертифікатів.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу 13 вересня, передає Depo.ua.

"Ми постійно покращуємо технологію і виправляємо помилки, наприклад, коли в базі даних відсутня інформація про друге чи перше щеплення. Ми пишемо алгоритми і це виправляємо. На сьогодні вже понад 600 тисяч людей згенерували сертифікати", – зазначив Федоров.

За словами міністра, відомство постійно вдосконалює технологію ідентифікації особи по обличчю. Федоров заявив, що "Дія. Підпис" у застосунку, який також необхідний для генерації сертифікату, вже оформили понад 1 млн користувачів "Дії". Він зауважив, що підробити сертифікат у застосунку неможливо.

Крім того, Федоров порадив українцям, які планують використовувати сертифікат для подорожей, генерувати їх у "Дії" заздалегідь для того, щоб не виникало проблем під час перетину кордону.

Нагадаємо, наприкінці серпня Служба безпеки України викрила мережу з виготовлення фальшивих міжнародних сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Шахраї орудували у трьох областях – Львівській, Волинській та Чернівецькій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua