СБУ ліквідувала підпільне виготовлення фальшивих COVID-сертифікатів

Служба безпеки України викрила мережу з виготовлення фальшивих міжнародних сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
СБУ ліквідувала підпільне виготовлення ф…
Фото: Прес-служба СБУ

Шахраї орудували у трьох областях – Львівській, Волинській та Чернівецькій. Підробні сертифікати виготовляли вдома, але згодом орендували в одній з областей офіс для цього.

Вартість одного сертифікату становила 1600 гривень, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

Зазначається, що за день шахраї виробляли до 20 підробних сертифікатів. Клієнтів знаходили через інтернет, після чого відправляли документ поштою.

"Підробки виготовляли з використанням реквізитів ліцензованих лікарів та медичних закладів України, що дозволяло їх власникам безперешкодно перетинати кордон іноземних держав", – йдеться у повідомленні.

У ході обшуків працівники СБУ вилучили комп’ютери, принтери, мобільні термінали, файли бланків міжнародних свідоцтв про вакцинацію та дублікати печаток медичних установ. Окрім цього правоохоронці вилучили й банківські картки, через які здійснювалися фінансові операції.

"Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 358 (підроблення, збут чи використання документів, печаток, штампів та бланків) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють всіх причетних до схеми осіб", – додали в СБУ.

СБУ ліквідувала підпільне виготовлення фальшивих COVID-сертифікатів

Фото: СБУ

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що українські прикордонники почали перевіряти COVID-сертифікати, що підтверджують вакцинацію громадян, за допомогою електронної системи SafeBorder.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme