UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Через ситуацію з мігрантами Данілов зібрав велику нараду у Волинській області

Секретар РНБО Олексій Данілов зібрав велику нараду у Волинській області на тлі міграційної війни Білорусі проти Європейського Союзу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Через ситуацію з мігрантами Данілов зібр…
Фото: Прес-служба РНБО

За його словами – це чергова спецоперація Росії, яка має на меті розхитування ситуації в ЄС та на кордонах України.

Про це Данілов заявив на брифінгу після наради щодо захисту державного кордону, інформує Depo.ua.

Секретар РНБО зауважив, що станом на зараз на території Білорусі перебувають близько 16 тисяч біженців, які можуть направитися до України.

"Те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, – це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні. Ця ситуація може торкнутися нас безпосередньо, тому маємо вжити усіх необхідних заходів реагування", – сказав він.

Зазначається, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на кордоні Польщі та Білорусі, а також до можливої хвилі мігрантів, які прямуватимуть до нашої держави. При цьому Данілов наголосив, що потрібно створити міжвідомчу робочу групу із залученням усіх силових структур та органів місцевого самоврядування.

"Серед цих біженців можуть бути не тільки біженці, а й інші особи, які є абсолютно недоречними на нашій території через ті наміри, які вони можуть тут мати", – додав він.

Секретар РНБО також підкреслив, що у випадку потрапляння мігрантів до України можуть похитнути коронавірусну ситуацію.

"Світ знаходиться в стані ковіду. На превеликий жаль, частина людей, які там є на території Білорусі, померла. Від яких хвороб і що там сталося – питання трохи інше. Ми ще дивимося з точки зору біологічної безпеки. Нам вистачає власного ковіду, щоб нам хтось іще його заносив. І не тільки ковіду", – резюмував він.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme